Събития

Чех Пласт с повод за празнуване

През изминалата седмица, на 14.09.2017г., фирма Чех Пласт ООД отбеляза рождения ден на управителя инж. Димитър Иванов.

Ретроспекция "Чех Пласт" ООД

След официалното откриване на обновената база Чех Пласт, прилежащата инфраструктура и производствени мощности, състояло се на 15 август 2017г., си припомняме за целият процес, който доведе до реализацията и успешното завършване на този мащабен проект.

Сертификат

Верифицирана страница на компанията
Newsletter


Абонирайте се за нашите текущи новини, промоции и нови продукти и научавайте първи за новостите при...

^Дограма препоръки

ДОГРАМАТА

Най-важните технически характеристики са топлоенергийна ефективност, шумоизолация и цена.

Топлотехническото поведение на дограмата се оценява чрез показател, наречен коефициент на топлопреминаване. Измерва се в W/m2К.

Дограмата заема 25% от площта на сградата, но на нея се дължат 60% от загубите на топлина.

Коефициентът на топлопреминаване при дограмата зависи от три неща: профила, стъклопакета и влиянието на предходната област между стъклото и профила.

Профилът заема близо 30-35 % от дограмата и следователно такова е влиянието му за загубата на топлина. При алуминиевата дограма подобряването на топлинните параметри става чрез прекъсването на термомоста, а при PVC дограмата чрез увеличаване броя на камерите и широчината на профилите. Увеличаването им не е много ефикасно, тъй като води до незначително подобрение - с около 0,2 W/m2К. Това се дължи на стоманената армировка вътре в профила, който е лош топлоизолатор. Тези неблагоприятни изолиращи свойства, могат да се компенсират чрез изпълването на профилите с пластмасови профили и полиуретанова пяна.

Каква дограма да изберем – алуминиева или PVC?

Трябва да се убедите, че фирмата, в която се консултирате е производител и на двата вида дограма. Отговорът е различен в зависимост от това за къде е дограмата (офиси, магазини, жилища и др.), какъв цвят искате, каква е конфигурацията на елементите и т.н.

За жилищата е препоръчителна PVC дограмата, но ако остъклявате тераса, която да пази прането от прах и мърсотия, е по-рационално алуминиева с плъзгане, което да не пречи на простора.

В магазините се предпочитат стъклени врати и витрини. Там обикновенно се поставя 10 мм стъкло. Това обезмисля използването на PVC и AL термопрофили, защото 90-95 % от площта е стъкло.

Специфичните цветови решения за профилите също се изпълняват от алуминиева дограма с прекъснат термичен мост.

Не на последно място са Вашите предпочитания, но при избор отчитайте фактът, че топлоизолационните показатели на PVC профилите са по-добри от тези на алуминиевите с прекъснат термичен мост.

ChehPlast Ltd., Sofia © 2009-2016, Начало / Карта на сайта / Контакти