За нас

Чех пласт ООД, е сертифициран производител и оторизиран Rehau партньор. Чех-пласт предлага производство и монтаж на алуминиева дограма, немска PVC дограма, окачени фасадивентилируеми фасади с композитен панел ( бонд ), керамика, HPL и етернит, стъклени врати и витрини, зимни градини, щори, покривни конструкции с поликарбонат.

Фирмата е създадена през 2000 г. и се управлява от инж. Димитър Иванов. В предприятието в момента работят 61 специалисти и работници. Дейността се развива на 12100 кв.м. собственост с 2900 кв.м. застроена площ и e съсредоточена в 4 цеха за PVC дограма, алуминиева дограма, стъклопакети и металозаваръчен цех. Фирмата работи с PVC профили  REHAU - Германия и алуминиева дограма на  фирмите ETEM, SCHUCOREYNAERS и ALUMIL. За изработването на окачени фасади се използват SCHUCO и ETEM профили. От 2004 г. „Чех- Пласт” внедри изработка и монтаж на вентилируеми фасади от композитен материал (ALPOLIC и ETALBOND), керамика, HPL и дърво, като облицовка на сградите, както и покривни конструкции от стъкло и поликарбонатни плоскости. Това са продукти, които се наложи да внедрим, за да изпълним изискванията на клиентите за комплексно затваряне на сградите. В началото на 2006 г. заработи цех за стъклопакети оборудван с нови машини на италианските фирми Poliglas и Z.Baveloni, който произвежда стъклопакети за собствени нужди и продажба, като оборудването позволява работа с нискоемисийно стъкло - мека емисия. През 2016 г. фирмата изцяло преоборудва цеховете за производство на алуминий и ПВЦ с машини със CNC управление, което увеличи двойно производствения капацитет на компанията. Оборудването е основно на германски производители URBANGRAULE, ROTOX, THORWESTEN и ELUMATEC, както и на италианската ITALMAC.

Клиентите на "Чех-Пласт" ООД могат да бъдат определени като повече от взискателни и макар фирмата да е врачанска, нейната продукция е добре позната в цялата страна. Фирмата разполага с офиси в София, Ловеч и представител в Бургас, които работят успешно повече от 5 години. От началото на 2003 г. фирмата е сертифициран производител, след като защити сертификат за качество при производство на PVC дограма REHAU в одит от австрийски и германски представители на фирмата, а от май 2009 г. е "Оторизиран РЕХАУ партньор". Всичко това се дължи на компактността на фирмата и отличната професионална подготовка на персонала. Благодарине на горецитираното, "Чех-Пласт" ООД се наложи на пазара в градовете: София, Ловеч, Бургас, Мездра, Севлиево, Варна, Созопол, Козлодуй и в чужбина (Райфайзенбанк Косово, Белгия, Франция и Австрия). Фирмата определено има опит в работата с банките. "Чех-Пласт" ООД е изпълнила над 200 клона на Райфайзенбанк, както и отделни клонове на УниКредит Булбанк, Пощенска Банка, Алфа Банк, Пиреос Банк, Кооперативна Банка и Алианцбанк.

"Чех-Пласт" ООД е член на Сдружение "Български врати, прозорци и фасади" от 2004 г. В Сдружението членуват около 100 фирми от бранша, които са позитивно настроени, искат клиентът да им бъде клиент завинаги и инвестират в бизнеса. През 2016 г. и 2017 г. фирмата инвестира над 3 милиона лева в ново хале, машини и съоръжения. За да има най-новото в бранша и за да отговаря на на новите изисквания, които поставят архитекти и инвеститори, Чех-Пласт ООД не пропуска професионални изложения специализирани за бранша на производителите на дограми в Нюрнберг и Мюнхен, Германия, а за сверяване на часовниците изпраща свои експерти в Солун, Гърция и Истанбул, Турция.