Професионалистите избират „ТОПЪЛ КРАЙ”

През последните петнадесет години се забелязва тенденция към преминаване на водещи световни производители на стъклопакети от традиционна многооперационна технология за херметизация на стъклопакета към еднооперационна технология с използването на гъвкав дистанционер. Тази технология осигурява завидни енергоспестяващи показатели и по-висока ефективност на производството.

Разработена от американската компания TruSeal Technologies Inc. преди повече от 25 години системата на херметизация за първи път се е появила в Северна Америка и твърдо стои на световния пазар в производството на дограми.
Произвеждането на стъклопакети система „топъл ръб” с DuraSeal и DuraLite, в сравнение с традиционната многооперационна технология за производство на стъклопакета, има редица предимства:

- не е необходимо прилагане на вторична херметизация;

- производство на стъклопакети(прозорци) с различни форми и размери без използване на допълнително оборудване;

- ниски разходи за труд и енергия;

- не са необходими големи производствени площи и складови помещения;

- високи топлинни и херметизационни качества;

- увеличена дълготрайност на стъклопакета (около 30 години).

Използването на гъвкава система за херметизация при производството на стъклопакетите значително опростява технологичния процес и не изисква големи разходи, складови, производствени помещения и многочислен персонал. Херметизацията на стъклопакета се извършва с една операция. Това позволява технологията да се използва, както в малки цехове с производителност 20-30 стъклопакета за един ден, така и при голямо производство с производителност 1500-2000 стъклопакети на смяна.
Производствена линия с използването на хоризонтална ролкова преса и ръчна апликация на дистанционера позволява да се произвеждат стъклопакетите с произволна форма без загуба на време.
Необикновено простия технологичен процес, безотпадност, екологично чистото производство и практически неограничените възможности за производство на специални конструкции правят технологията TruSeal, с използването на гъвкавите дистанционери DuraSeal и DuraLite, привлекателни и желани за производителите.
Стъклопакетите с използване на гъвкави дистанционери, често наричани „система топъл край”, широко се използват в промишлено, обществено и жилищно строителство, в това число при използване на енергоспестяващи, триплексни, рефлексни и декоративни стъкла, а също така в транспорта и в хладилните камери.