Събития

Чех Пласт гостува на Уинпроф

Екип от технолози, администрация и заети в сферата на производството от фирма Чех Пласт ООД посетиха Белгия в края на миналия месец, за да се запознаят с обектите и добрите практики на белгийският си партньор WINPROF.

Ден на отворените врати

На 28 май се състоя Денят на отворените врати на фирма Чех Пласт.

Сертификат

Верифицирана страница на компанията
Newsletter


Абонирайте се за нашите текущи новини, промоции и нови продукти и научавайте първи за новостите при...

^Чех-пласт проведе традиционния ежегоден семинар за служителите си

На 21.04.2011 г. в на територията на админисстративно-производствената база на Чех-пласт в гр. Враца се проведе традиционния ежегоден семинар на фирмата със всички служители. Освен служителите на фирмата, които през изминалия едногодишен период бяха посетили изложения, панаири и фирмени обучения и трябваше да споделят видяното и научено, бяха поканени специалисти от фирми - наши традиционни доставчици. Тази година това бяха:

- г-н Захариев представител на AGC за България - водеща фирма производител на стъкло в световен мащаб;

- г-н Пачев мениджър архитектурни системи във Стилмет АД - българския лидер в областта на алуминиевите профилни системи;

- г-н Мондешки специалист профилни системи в Рехау ЕООД България, с чиито профили Чех-пласт работи от създаването на фирмата през 2000-ната година.

Г-н Захариев запозна аудиторията с новите и не чак толкова нови, но не използвани от нас продукти на лидера в производството на стъкла - AGC. Атрактивното решение "Top 1,0", което постига завидни показатели по отношение

288. AGC-sem1

топлопреминаване от Ug=1,0 W/m2 K, сполучливо регулира преминаването на слънчевите лъчи със соларен фактор g=36% и способноста да приема отенъци на огаждащата го среда (цвят профили, цвят съседна фасада ), впечарли приятно всички присъстващи. Атракцията обаче бе демонстриране предимства и якостни показатели на боядисаните стъкла Lacobel на AGC. На показаното филмче за изпитания с гюле 0,5 кг. от 4,5 метра височина, което при падане върху парче Lacobel залепено върху гипскартон, не успя да счупи стъклото. Подобен опит да счупи аналогична мостра, но с гумен чук, направи желаещ от фирмата и отново опита бе неуспешен, въпреки усилията и силата, която използва. Целта бе демонстриране безопасността при ползването на Lacobel в бани, кухни, тоалетни и други помещения, а интересната цветова гама и липсата на фуги, като при плочките, ги прави предпочитани за все повече клиенти.

Г-н Пачев подробно ни запозна с промените и техническите подобрения на окачената фасада Е85, чиято примиера беше в началото на 2010 г. От видяното и обяснено от г-н Пачев пролича задълбочената работа на инженерите от "Стилмет" с използване обратна информация от монтажните фирми, използвали вече окачената фасада за обекти.

289. seminar11

Изключително интересно за цялата аудитория бе изложението на г-н Пачев най-новата отваряема прозоречна система Е75, отговаряща на най-съвременните изисквания за топлофикация, функционалност и естетика. Изтъкна безпорните предимства и качества на тази система, като елегантна права визия с монтажна ширина от 75 мм., коефициент на топлопреминаване Uf от 1,1W/m2K, полиамидни ленти от 39 мм., коекструдиран централен уплътнител и допълнителен изолатор в зоната на термопрекъсване. Работниците от цех "Алуминиева дограма" и технолозите на фирмата зададоха въпроси помолиха за детайли на монтаж и връзка между касата и стената от сградата, защото макар и нова система, ние вече сме изпълнили няколко поръчки със прозоречна система Е75. Г-н Пачев показа специално разработените профили използвани при полагане на водонепропускливи и пародифузни ленти, за връзка с топло- и хидроизолационната система на сградата.

Макар и последен преди обедната почивка инж. Мондешки успя да заинтригува аудиторията с нововъведенията на Рехау пуснати на пазара през изминалата година.

290. Rehau-sem

След кратко експозе свързано с материала, от който се произвеждат профилите и неговите физикомеханични свойства, както и неговата безвредност за нас хората, г-н Мондешки ни запозна с новоразработените GENEO профили. С тяхна помощ вече можем да задоволим желанията на клиентите и да изработваме входни врати и плъзгане с повдигане, които до сега изпълнявахме с Brillant Design (петкамерна система 70 мм. строителна ширина). Необходимостта от тези нови профили се появи от засиленото търсене на дограма за пасивни къщи, както в западна Европа, така и в България, а при пасивните къщи входната врата и големи остъклени и отваряеми площи бяха неизпълними без новоразработените GENEO профили.

По-голямо внимание, представителя на Рехау Б-я ЕООД, отдели на профилната система EURO 86, която като кофигурация копира профилна система GENEO, но материала е традиционен. Euro Design 86 е разумно ценово решение за нискоенергийни и конвенционални сгради, защото има коефициент на топлопреминаване на рамката Uf от 1,2 W/m²K (с армировка без допълнения) и конструкция на фалца за оптимално поемане на троен стъклопакет до 53 мм., все по-често препоръчан и прилаган на клиентите.

След едночасова почивка с коктейл, за да се подкрепим и дообсъдим с лекторите нащите впечатления, започна следобедната част от семинара. В тази част шест служителя ( инж. П.Георгиев, инж. Ис. Нешев, Ивайло Митов, инж. В. Гълъбов, Йото Йотов и инж. Д. Иванов) споделиха бидяното и научено при техните посещения на семинари, обучения и панаири в чужбина. Всички бяха поготвили и богат снимков материал, с което онагледяваха беседите си. За финал обсъдихме план-програмата на фирмата за следващите 3 години и направихме разбор на Коригиращите превантивни действия (КПД) със повтарящите се грешки, като обърнахме внимание пред всички работници и служители, с цел минимизиранети им в бъдеще.

 

ChehPlast Ltd., Sofia © 2009-2016, Начало / Карта на сайта