Събития

Ден на професиите 2018

За втора поредна година в Младежки Дом гр. Враца се състоя събитието Дни на професията 2018 год.

EDU-LAB

Миналата седмица Чех Пласт ООД взе участие във вторият международен семинар по проект EDU LAB, състоял се в гр. Марибор, Словения.

Сертификат

Верифицирана страница на компанията
Newsletter


Абонирайте се за нашите текущи новини, промоции и нови продукти и научавайте първи за новостите при...

^Един филм на Искрен Красимиров

И тази година Чех Пласт и управителят инж. Иванов  оказаха подкрепа в създаването на художество-документалният филм „ Лъвский: Европеец в Българско“ , по проект „НЕзабравимата България“ на режисьора Искрен Красимиров.

В ролята на Апостола се превъплъщава Симеон Владов, който след завършване на снимките споделя: "Цървулите на Левски са доста тежки, образно казано. Той е един от най-великите българи, но изоставен от съмишленици в края на живота си. Имал е незарастваща коремна рана, почти откъснато ухо и удар по главата при ареста му, но за тези неща не се говори".

"За заглавието на филма избрахме "европеец", тъй като възрожденското разбиране на думата е за свободен човек. А "Лъвский" избрахме, защото самият Апостол така се е подписвал. Левски и Ботев са българските Иисус Христос - те трябваше да бъдат предадени и убити, за да ги разбере народът", обяснява Искрен Красимиров като допълва ,че е време е да разпознаваме праведниците си приживе, а не да ги мразим и да им завиждаме докато са сред нас.

Може да намерите повече информация за  екипа, актьорите, досегашни реализирани филмови продукции и бъдещи творчески планове на сайта на проекта.

НЕзабравимата България
ChehPlast Ltd., Sofia © 2009-2016, Начало / Карта на сайта / Контакти