BAU - Изложение в Мюнхен, Германия

На панаира взеха участие 2,120 фирми от 45 страни, а броят на посетителите за петте дена достигна 250 000 души, 80 000 от които-чужденци. Интерес не липсваше от страна на гости на държави извън рамките на ЕС, като Турция, Русия и Китай. 

Резултатите от проучването направено измежду гостите, целящо да установи цялостната удовлетвореност на посетителите от изложението, също запазва високи стойности, заявяват организаторите като допълват, че бъдещо подобряване е почти невъзможно с оглед на оценката до момента. През 2015г., 98% са дали оценка добър до отличен, а 96% планират да посетят BAU отново до 2 години. Високи резултати бележат и презентиращите фирми, както и цялостното присъствие на маркетингови лидери. 95% от посетителите заявяват, че са постигнали целта, заложена с посещението на  панаира, а именно – събиране на информация относно нововъведенията, потенциални доставчици и нови партньори. Поради професионалната насоченост на изложението почти всички гости са търговски представители, 62% от които  с ръководни постове. 

От създаването си през 1964год., с над 50 годишната си история, BAU продължава да е водещ търговски панаир за архитектура и всички сфери на строителната индустрия, който привлича гости и фирми от различни държави. Производители на строителни материали и техника, архитектурни студиа – изложителите на панаира периодично показват какви ще са тенденциите в бранша за следващата година и запознават колеги, партньори и посетители с иновациите в сферата на строителните технологии.

За следващият панаир BAU са предвидени 2 нови зали. Той ще се състои в изложбен център „Messe München“ между 14 и 19 януари 2019 година на площ от 200 000 кв. м.