Обновената спортна зала „Вестител“ във Враца.

Съоръжението е дом на борци и джудисти. Сградата беше санирана и обновена със средства по проект „Красива България“. Първоначално беше подменена дограмата на залата с алуминиева дограма серия E45 и окачена фасада Е85 на фирма ЕТЕМ. Окачена фасадна система с вертикални и хоризонтални профили с широчина 50 mm, 3 бр. отваряеми прозореца с мотор, а серията Е45 е една от най-продаваните отваряеми системи с прекъснат термичен мост на ЕТЕМ. Тя има максимална структурна устойчивост при минимално използване на алуминий.  Точките, в които профилите са подложени на най-голям товар, са укрепени, а стъклопакетът трябва да е с дебелина 40 mm, като вътрешното стъкло е ламинирано с цел безопасност.

С широката си гама от профили тази гъвкава окачена фасадна система може да бъде адаптирана така, че да отговори на изискванията на всеки проект. Скритото крило за клапа в интериора до обогатява компонентите на системата Е85, за да се постигне оптимално изпълнение чрез комбинирани решения.

Предизвикателство за „Чех Пласт“ ООД беше демонтажа на съществуващата метална конструкция. Поради голямата височина на окачената фасада се наложи монтаж на метална греда, запъната в носещите покривна плоча бетонови колони.

Построена в лоното на Балкана, извозването на отпадъците и доставка на елементите беше изключително сложно. Фирмата се справи, като включи специализирания си товарен автомобил с краново устройство до 28 метра.

Спортна зала „Вестител“ преди
Спортна зала „Вестител“ след
Зала „Вестител“