Управителя инж. Димитър Иванов сподели впечатления

 Разкажете за продукти и услуги, които са в основата на Вашия бизнес. Кои са предимствата им, спрямо съществуващите на пазара?

 В началото произвеждахме предимно алуминиева и PVC дограма. Когато стартирахме, все още не се беше наложила PVC дограмата и нямаше технически специалисти. Преминахме обучения в Австрия, при нас идваха специалисти от там. От 2002 г. притежаваме сертификат за качество, който след контрол се подновява ежегодишно и това ни дава спокойствие и сигурност, че продуктът е проверен.  Успехът идва в резултат на това, че не правим компромис с качеството, това е гаранция за доволни клиенти. А доволният клиент е най-добрата реклама.
 Случвало се е и да откажем поръчка. Наскоро една клиентка беше решила да усвои терасата си, вместо да има прекрасен изглед към планината. Уверихме я, че това не е най-доброто решение. Загубихме оборот на фирмата, но съм убеден, че сме я спечелили за клиент и когато има повод, отново ще се обърне към нас.
 През годините сградите ставаха все повече от стъкло, от окачени фасади, започнахме да инвестираме в обучение и работа по окачени фасади. Някои типове фасади бяха много скъпи и клиентите не можеха да си ги позволят.
 Впоследствие добавихме към продуктовото си портфолио вентилируеми окачени фасади от еталбонд, керамика, HPL. Започнахме да предлагаме външна слънцезащита, която осигурява минимални енергийни разходи през летния сезон и комфорт за обитателите.
 Постоянно надграждаме и се стараем да внедряваме продукти, които имат бъдеще.
 Направихме първата пасивна фасада още през 2005 г., веднага след като купихме базата. Изпълнихме я с окачената фасада на REHAU -  Politec 50 PHZ,  с коефициент на топлопреминаване под 0,8 W/m2K. Сертифицирана е от PHI Дармщат, като подходяща за пасивни сгради. Цената беше доста висока, но аз приемам това като инвестиция в обучението на моите хора, в техните умения.

 Вентилируемата фасада на АСМ – гр. Монтана изпълнихме с ETALBOND на ETEM, като разработихме уникална технология за огънатия участък. Дограмата и окачената фасада изпълнихме с профили на белгийската фирма REYNAERS.
Приемаме за изпълнение обекти с много висок коефициент на сложност, макар и икономическият ефект не винаги да е много добър. Приемайки такива предизвикателства, рискуваме да не сме дооценили всичко, но удовлетворението от добре свършената работа е наистина важно за нас.