Няколко полезни съвета за по-добър стил на живот с прозорци от фирма “Чех-Пласт” ООД

Фирма „Чех Пласт“ ООД като оторизиран ”REHAU” партньор предлага на своите клиенти PVC дограма изработена от профили  от най-ново техническо поколение, които са лесни за почистване, а до техническа поддръжка почти не се налага да се прибягва.

Но за да съхраните безупречното им действие и външен вид, трябва на всяка цена да имате в предвид следните  няколко съвета, дадени от нашите специалисти:

 

Довършителни работи

След монтажа на прозорците е необходимо да се извършат навременни довършителни работи, включващи вътрешно и външно подмазване по начин, който би довел до предпазването на топлоизолиращата пяна от атмосферни влияния и от проникване на вода и влага в строителната конструкция.

Почистване

След монтажа на новите прозорци, може по време на довършителните работи, капки от вароциментов разтвор или латекс да попаднат върху рамките. Тях трябва внимателно да отстраните с подходящо почистващо средство за PVC дограма, несъдържащо абразив или агресивни разтворители. Така няма да  нарушите правилното функциониране на уплътненията и обкова, а също и няма да надраскате профилите. Предпазните лепенки върху дограмата е нужно да се отстранят веднага след довършителните работи и не по късно от месец след монтажа.В противен случай отстраняването им ще бъде трудно и дори невъзможно.

За правилното почистване на дограмата в последствие използвайте отново подходящо почистващо средство, а новите клиенти могат да се възползвате и от специалните комплекти за поддържане на PVC прозорци, които фирма „Чех Пласт“ ООД подарява при поръчка на дограма на стойност над 1000,00 лв.

Как да се проветрява?

Прозорците и вратите от профилните системи на”REHAU”се затварят много плътно,като по този начин помагат да се спестява топлинна енергия.Ето защо е много важно правилното проветряване, ако искате да получите здравословна стайна температура.

·    Преди всичко проветрявайте през зимата няколко пъти дневно.При това е по-добре да отваряте цялостно прозорците за кратко време, отколкото да ги оставяте в открехнато положение за часове.Топлинните загуби остават незначителни, когато мебелите и стените не изстиват.

·         Сутрин едно основно проветряване на всички стаи за 10-20 минути е много важно.Това може да стане по-бързо, ако предизвикате течение, като отворите един срещу друг прозорци.

·         През деня са достатъчни 5 минути, за да смените застоялия въздух с чист. След това е добре прозорците отново да се затворят.

Обковът(панти, дръжки, мартини и насрещници)

За доброто му функциониране е препоръчително да слагате в подвижните части веднъж в годината по няколко капки смазочно масло, което гарантира лесното отваряне и затваряне на прозорците. Сложете масло на всички места, където има движещи елементи, така че да достигне навсякъде по дължината на обкова

Ако спазите съветите на нашите специалисти, ще можете дълго време да се радвате на вашите врати и прозорци.