Сгада Авигея - комфорт и елегантност в сърцето на София


През последното десетилетие все по-високите критерии за избор на жилище налагат нови стандарти в строителството – освен висококачествени материали, в сградите се влагат месеци проектиране, за да оживеят истински произведения на съвременната архитектура. Фирма Чех Пласт ООД си партнира с Артекс Инжинеринг ООД в именно такъв проект - Сграда „Авигея“ намираща се в кв. Дружба.

Масивната 18 етажна сграда разполага с паркинг в сутеренно ниво и подземна улица, 2,3, 4 и многостайни апартаменти, офиси и магазини, на комуникативно място с новопостроено метро, добра градска инфраструктура, парк с езеро и много зелени площи, детски градини и училища.

Фирма Чех Пласт ООД изгради фасада с подконсрукция в съчетание с панели Еталбонд  и постави PVC и AL дограма от висок клас.

Дограмата в сградата е произведена с профили на германската фирма Rehau – PVC системата Synego, което към момента е едно  дълготрайно и устойчиво на атмосферните влияния решение,  което няма нужда от специална поддръжка. Предлага огромна свобода в дизайна и формите в съчетание с оптимално съотношение цена-качество, което прави апартаментите в сградата по-достъпни за крайният потребител. Поддръжката е лесна, благодарение на изключително гладката, не-податлива на замърсявания и лесна за почистване повърхност на прозорците.

В допълнение е важно да се подчертае, че тъй като  Артекс Инжинеринг ООД и Чех Пласт ООД разбират енергийните нужди на домакинствата и растящите ЕКО изисквания на своите клиенти, прозорците Synego бяха най-добрият избор за сграда Авигея. Наред с Uf-стойността до 0,94 W/m²K , която се приближава до стандарта за пасивни сгради от U - стойности - ≤ 0.8 W/m2/K, системата се доказва със своята икономическа ефективност и разнообразни дизайни.

E45, от друга страна, е една от най-продаваните отваряеми системи с прекъснат термичен мост на ЕТЕМ. Тя има максимална структурна устойчивост при минимално използване на алуминий.  Точките, в които профилите са подложени на най-голям товар, са укрепени, а стъклопакета може да е с дебелина до 40 mm.

Системата се предлага в различни типологии и визия. В зависимост от нуждите Е45 може да има от прав или заоблен дизайн. За по-добър коефициент на топлопреминаване е възможно да се вложат допълнителни изолатори в профилите.
Отличава се с добра шумоизолация Rw = 42 Db, устойчивост на взлом RC2 и въздухопроницаемост Клас 4.


Друга алуминиева система с прекъснат термичен мост, вложена в сграда Авигея, е Е75 -  премиум отваряема система на ЕТЕМ с най-добри топлоизолационни показатели. Е75 е масивна система за прозорци с първокласна структурна и енергоспестяваща ефективност. Правият дизайн на Е75 й осигурява съответствие със съвременните дизайнерски тенденции.

Специално проектираните уплътнители и изолатори гарантират надеждност и енергийна ефективност на най-високо ниво, поддържа стъклопакети до 55mm и позволява използване на хардуер клас RC2.

Системата Е75 от най-висок клас се използва предимно за жилищни и търговски обекти, тя е съвместима с всички фасадни системи на ЕТЕМ.

Сграда Авигея - Вход
Сграда Авигея - фасада
Сграда Авигея - фасада странично