Чех Пласт управлява своя бизнес чрез  професионалнa ERP система - SAP Business One от А1

     "Да виждам как някой търси решения на всички предизвикателства, за мен е знак, че работя с правилния партньор!" - инж. Димитър Иванов в интервю за сп. А1 Бизнес:

 За ролята на технологиите в бизнеса на Чех Пласт:

    "Изключително важна. Следим детайлно най-новите световни тенденции в строителството на сгради, включително големите изложения в Европа, свързани с нашата индустрия. Иновациите са неизбежна част от нашия бизнес и според мен, ако останеш на едно място, дори и да си на правилния път, конкурентите ще те "отнесат". Затова отдаваме изключително голямо значение на иновациите и дигитализацията във всичките и проявлeния. Чех Пласт е сред първите компании в сектора в България, интегрирали IT решения за нуждите на бизнеса. Още през 2005 г. въведохме специализирани за сектора ни технологични програми за изчисления и автоматизация на производството. През 2016 г. изцяло преоборудвахме цеховете за производство на алуминий и ПВЦ с машини с цифрово програмно управление, което увеличи двойно производствения ни капацитет. Това ни дава възможност да проектираме и произвеждаме съвременни окачени и вентилируеми фасади. Имаме капацитета да изпълняваме големи обеми, благодарение на фокуса ни върху непрекъснато развиващите се технологии в индустрията."

 

Как SAP Business One от А1 подобрява процесите в компанията:

    "Отдавна работим с германски партньори и доставчици на оборудване, които работят със SAP и съм научил много за техните впечатления от решението. Нямаше как обаче да я внедрим преди CNC трансформацията на производсвените линии - първо трябваше да дигитализираме основните процеси в производството, за да пристъпим към мащабна ERP система. След като хората ни се научиха да работят едва ли не "със затворени очи" с тези технологии, решихме да направим следващата стъпка - внедряването на SAP Business One. Избрахме за доставчик на решението - А1, защото разчитаме на широк набор от услуги на компанията вече над 20 години и сме изградили отлични отношения с нея. Имаме висока степен на доверие към насоките и препоръките на представителите от А1, с които работим. За вниманието на решението помогна  и това, че успяхме да спечелим частично финансиране от Европейската банка за развитие за реализация на проекта точно в този момент. Бях впечатлен от начина, по който екипът на А1 подходи към внедряването на SAP Business One в производствена компания, каквато сме ние, отчитайки детайлите и спецификите на индустрията. Да виждам как някой гори в такъв процес и търси решение на всички предизвикателства, за мен е знак, че работя с правилния партньор. Вярвам, че имахме отлична комбинация между подходящия за фазата ни развитие момент, правилния партньор в лицето на А1 и изключително ентусиазирани и добре подготвени професионалисти от техния екип. Обмисляме дори да наградим системата в бъдеще, но първо трябва да усвоим всички тънкости от работата с пълните и функционалности."

 

За ползите от внедряването на SAP Business One:

     "Сигурен съм, че с времето ползите за бизнеса ни от SAP Business One ще стават все по-видими, с натрупването на опит в екипа ни за използване на пълните функционалности на системата. Дори и няколкото месеца след старта, ефектите, които виждаме, са значителни. Чех Пласт работи с над 15 000 вида артикула. Планирането и изпълнението на техните доставки с помоща на SAP Business One, включително счетоводната част, извършваме за значително по-кратко време и с много по-малко усилия. На фона на високите обороти и повишените поръчки това подобрява ефективността и производителността ни. Разглеждаме внедряването на такова дигитално решение и като начин служителите да придобият нови умения, което допълнително ги мотивира да се развиват в крак с новите технологии.

 

Чех Пласт в партньорство с А1:

    "Впечатлен съм от начина на работа на екипите на А1, виждам сред тях упорити професионалисти. Когато предлагат качествено решение, те искат и могат да го внедрят така, че компанията ни да извлече максималните ползи от него."

 

 

Източник:  сп. А1 Бизнес, брой 6