Стил, светлина и елегантност в Skyfall Residence Sofia

SKYFALL RESIDENCE e дванадесет етажна сграда, находяща се в гр. София, Район „Лозенец“, м. Кръстова вада на бул. „Черни връх“ 55. Строителство от висок клас, изпълнено изцяло с вентилируема фасада от три облицовъчни материала, които са интересно и уникално решение на арх. Танков и арх. Стойчев, чиито архитектурен проект е SKYFALL RESIDENCE. Избирайки да съчетае в облицовката на сградата грес, композитен панел и керамика, по този начин цялостният облик не просто впечатлява, но и пленява погледа на всеки преминаващ.

Инвеститор е Прима план 2015, а главният изпълнител: „Прима -Строителна компания“ ЕООД. Фирма „Чех Пласт“ ООД извърши монтаж на фасадна облицовка от композитен панел А2, широкоформатни стъклокерамични плочи Laminam, фасадна керамика Agrob Buchtal и система за невидим монтаж на фасадни материали Innotec.

Интересното при тази сграда е и избора на ​немска алуминиева профилна система за прозорци Schüco AWS 70.HI, за които е присъща повишена топлоизолация както и защита при влизане с взлом, комбинират ефективни решения за широк диапазон функционални, архитектурни и проектни изисквания в една високо термоизолираща система. Серията Schüco AWS 70.HI е с най-добри показатели и модерна система. Енергийните изисквания са напълно изпълнени. Със 70 мм строителна дълбочина могат да бъдат изпълнени много специфични изисквания на дизайна. Характерното при тази система са прозореците Schüco AWS 70.HI с тяхната повишена топлоизолация, възможност за различни цветове отвън и отвътре, както и широк асортимент на профили, включително 3 дизайнерски линии: Residental Line, Soft Line и Steel Contou.

Окачената фасада е система FWS50 на Schüco, която е впечатляваща основна система,  отличаваща се с гъвкавост и атрактивни възможности за дизайн, включително оптимизирани процеси на производство и монтаж.Тази фасадна система постига висока топлоизолация чрез нови изолатори. Възможност за минималистичен дизайн на фасадите с тази система се постига и благодаряение на широката гама от фасадни капачки. Други предимства на FWS50 са:

 

* С помощта на системата е възможно да се изпълни дизайнерски проект, който предвижда комбинация от профили с различни ширини: от 35 мм до 80 мм.

* Възможно е комбиниране на дизайна с други системи на производителя: ASS, AWS, ADS.

* От вътрешната страна е положен кабелен канал, който позволява окабеляването както по време на монтажа, така и след негo.

* Висока степен на защита срещу взлом до клас RC 3, в зависимост от версията.

* Системата е подходяща за рециклиране.

* Версията "Schüco FWS 50+ CW" се използва за изграждане на студено-топли фасади.

* Стъклото е в състояние да издържи натоварване до 6 kN, така че конструкцията може да се използва за фасади с голяма височина.

Врачанската фирма „Чех Пласт“ ООД изпълни също производството и монтажа на плъзгания от система  ASS 70.Hi на Schüco. Плъзгащи се системи и врати с повдигане и плъзгане с добри топлоизолационни стойности Uw< 1,3 W/(m²K) и отлична устойчивост при кос дъжд. Вратите, които бяха избрани за сградата отново са с профили на Schüco от системата ADS 70.HI, която е високо топлоизолирана врата, идеална за подобряване на енергийния баланс на сградите. Строителната дълбочина от 70 мм се грижи за висока стабилност. Schüco ADS 70.HI може да се използва като мултифункционална врата и да бъде интегрирана в сградната автоматизация. Различните варианти на дизайн позволяват множество идеи за сградната обвивка.


Снимки: Михаил Паскалев, Макс медия България

 

Стил, светлина и елегантност в Skyfall Residence Sofia
Стил, светлина и елегантност в Skyfall Residence Sofia
Стил, светлина и елегантност в Skyfall Residence Sofia