Събития

Чех Пласт с повод за празнуване

През изминалата седмица, на 14.09.2017г., фирма Чех Пласт ООД отбеляза рождения ден на управителя инж. Димитър Иванов.

Ретроспекция "Чех Пласт" ООД

След официалното откриване на обновената база Чех Пласт, прилежащата инфраструктура и производствени мощности, състояло се на 15 август 2017г., си припомняме за целият процес, който доведе до реализацията и успешното завършване на този мащабен проект.

Сертификат

Верифицирана страница на компанията
Newsletter


Абонирайте се за нашите текущи новини, промоции и нови продукти и научавайте първи за новостите при...

^Първата пасивна къща със сертификат Passivhaus Standart Plus

Първата пасивна къща със сертификат Passivhaus Standart Plus

Първата пасивна къща със сертификат Passivhaus Standart Plus, издаден от Passivhaus Institut Darmstadt в България и на Балканския полуостров вече е факт. Изключителната сграда е изградена в с. Марково, област Пловдив. Цялостната концепция на иновативната сграда е съчетание на съвременната архитектура с техническите изисквания, покриващи стандарта за пасивна сграда. В световен мащаб има изградени повече от 30 хиляди пасивни сгради.  Пасивна е стандарт означаващ нискоенергийно и екологично строителство. При пасивните къщи се съкращаване на потреблението на енергия до 90%. Това изключително ниско потребление на енергия се постига благодарение на добрата изолация, енергоефективните прозорци, въздухонепроницаемостта на сградната обвивка и контролираната вентилация на помещенията с възстановяване на енергията от отработения въздух.

Стандартът „Пасивна къща” задължава с употребата на висококачествени строителни материали и системи, което се отнася и до дограмата на сградата. Едно от основните изискванията за покриване на стандарта Пасивната къща е прозорците да са с U - стойности - ≤ 0.8 W/m2/K. Високите изисквания на стандарта за пасивна къща не затрудниха фирма Чех Пласт ООД, която беше изпълнител на частта дограми при строителството на къщата в с. Марково и се справи успешно със задачата,

За изработката на дограмата са избрани профилите на немската фирма REHAU, система Geneo PHZ. Профилната система GENEO PHZ е сертифицирана за пасивни къщи, което е постигнато чрез вмъкването на термомодули и на специално средно уплътнение. GENEO PHZ  е следващо подобрение на серия GENEO,която от  енергийна гледна е най-добрата прозоречна система. Специалното на GENEO е високотехнологичния материал RAU-FIPRO. Това е многослоен влакнест материал, който придава максимална стабилност на профила. Стоманената армировка, която принципно е необходима за осигуряване на стабилност, отпада в 90% от приложенията. По този начин GENEO гарантира най-добрите стойности за топлоизолация, тъй като липсата на стомана води до отпадане на термичните мостовете. Отличителното на системата Geneo PHZ е коефициентът на топлоизолация, който е Uf до 0,79 W/m²K. Важно е да се отбележи, че прозорците  от профилите GENEO отговарят отлично не само на изискванията за топлоизолация, но и на изискванията за статика и херметичност.

За нуждите на пасивната къща в с. Марково Чех Пласт ООД достави и монтира по южната фасада слънцезащити на чешката фирма ŽALUZIE NEVA s.r.o. , които също са почти задължителни при изграждането на такъв тип сграда. За по – голямо удобство на потребителя е монтирана станция за слънце и вятър. Задвижването се осъществява посредством мотори с дистанционно. Монтирането на слънцезащити е задължително с цел избягване на прегряването на помещението през летните месеци. Чрез слънцезащитите не само се избягва прегряването на помещенията, но и се ограничава нуждата от допълнително охлаждане.

 

Пасивна къща
Geneo PHZ
PVC дограма на фирма REHAU
ChehPlast Ltd., Sofia © 2009-2016, Начало / Карта на сайта / Контакти