TREMCO-ILLBRUCK

Системата за монтаж на врати и прозорци извън равнината на стената на TREMCO-ILLBRUCKпредлага цялостно съвременно решение, отговарящо на най-високите изисквания за структурна здравина, топло, шумо- и въздухоплътност на монтажа при ново строителство и пасивни къщи.

Системата спомага за подобряване на термичния комфорт, намаляване на топлинните загуби по периметъра на вратите или прозорците и ефективното извеждане на зоната на образуване на конденз извън строителната основа, като предотвратява поява на мухъл и плесени.

Системата се състои от следните елементи:

1.Основен носещ профил, с размери от 35 мм до 200 мм височина. Изработен е от PURENIT, с относително голяма плътност и ниско тегло – от 5,8 до 7,5 кг/л.м. PURENIT е също така класифициран като клас на горимост B0 и се пробива и реже със стандартни инструменти.

2.Грунд АТ140 – полага се върху строителната основа с четка, преди полагане на лепилото. Належащ за използване при силно порьозни и бързопоглъщащи повърхности.

3.Бързо стягащо монтажно лепило SP340 – полагат се две успоредни ивици със специален триъгълен накрайник, които да гарантират доброто залепване между основния носещ профил и стената, както и херметичността между двете.

4.Мултифункционална самораздувна мембрана 3 в 1 Trioplex 652 – лентата се подбира спрямо ширината на профилната система на вратата или прозореца, като ширината на лентата трябва да е около 2-3 мм по-тясна. Избира се и подходящия размер като раздувност – от 3 до 12 мм в компресирано състояние и от 26 до 66 мм раздуто работно състояние. Мултифункционалната мембрана Triоplex 652, която не пропуска водните пари от вътре навън, предлага изключителна топло и шумоизолация в средата и е паропропусклива от външната страна, за да изведе остатъчна строителна влага, като същевременно е водонепропусклива отвън (тествана при 1000 Ра).

Предимства:

1. Сертифициран продукт от над 20 водещи институти, вкл. изпитания от ift Rosenheim и DIBt, одобрен за пасивни сгради.

2. 10 годишна функционална гаранция.

3. Шумоизoлация 43 dB.

4. Класисифициран в клас за противозломност  RC2 и RC3, съгласно DIN EN 1627-1630.