Събития

Чех Пласт с повод за празнуване

През изминалата седмица, на 14.09.2017г., фирма Чех Пласт ООД отбеляза рождения ден на управителя инж. Димитър Иванов.

Ретроспекция "Чех Пласт" ООД

След официалното откриване на обновената база Чех Пласт, прилежащата инфраструктура и производствени мощности, състояло се на 15 август 2017г., си припомняме за целият процес, който доведе до реализацията и успешното завършване на този мащабен проект.

Сертификат

Верифицирана страница на компанията
Newsletter


Абонирайте се за нашите текущи новини, промоции и нови продукти и научавайте първи за новостите при...

^Какво все още не знаем за монтажа на дограмата ?

Прецизният  монтаж  е  гаранция  за  качеството  на  един  добър  прозорец  или  врата.

Познати са няколко вида монтаж на дограма: с дюбели, с винтове за директен монтаж, само на пяна, монтаж с котви и изнесен монтаж. Монтажните групи на фирма Чех Пласт ООД гарантират извършването на отличен монтаж, независимо избраният от вас метод, като гаранционният период е 60 месеца от датата на монтажа. 

Ще обърнем внимание на монтажът на дограмата  в новопостроени нискоенергийни и пасивните сгради, където е необходимо  коефициентът на топлопроводимост да  бъде  сведен  съответно под 1,0 W/m²K за нискоенергийните и 0,8 W/m²K за пасивните сгради.

Монтажът с котви (или така наречените скоби) е възможен само за нискоенергийните сгради. Този тип монтаж може да се използва за всички видове прозорци и врати от PVC, алуминий и дърво. Характерното за монтажа с котви е, че не се нарушава цeлоста на профила, защото не е необходимо да се правят проходни отвори в дограмата (профил-каса). По този начин не се нарушават техническите параметри на профилите, като топло и шумоизолация, устойчивост на армировката и опасност тя да корозира.

Изнесеният монтаж е система за монтаж на врати и прозорци извън равнината на стената (над изолацията), което осигурява оптимална изотермална линия извън строителната основа (стена) около прозорците и вратите. Този монтаж комбиниран с   външна паропропускливи навън и вътрешна водонепропускливи ленти или прекомпресирана лента три в едно, осигуряват необходимата въздухоплътност, спира влагата към стената, като същевременно позволява излизането на строителната влага от същата.

През 2009 г. Чех пласт монтира с  изнесен монтаж  PVC дограма система GENEO на германския производител РЕХАУ. Използвахме поцинковани конзоли направени от L-профил, защото все още на пазара нямаше решения за изнесен монтаж. Постепенно преминахме на готови конзоли с  L-планки за връзване на дървени конструкции, а система WINTeQ на Хенкел за хидро-, топло- и звукоизолация и щит срещу конденз и водните пари. Недостатъците при използването на конзоли за изнесен монтаж са: захващането на конзолите в тухлите на стената е трудно и често се откъртва, неремонтопригодност, защото захващането на дограмата към конзолите е от към конзолата и освен това за монтажа са необходими повече монтажници.

Последните години се появиха системи за изнесен монтаж, които избягват проблемите на монтажа с конзоли, като част от тях вече са на българския пазар.  

 

Ще се спрем по подробно на две системи - TREMCO-ILLBRUCK, предлагана от Аксес Новело АД  иgreenteQ Klima Konform System, предлагана от ВБХ България.

 

ChehPlast Ltd., Sofia © 2009-2016, Начало / Карта на сайта / Контакти